Uitleg Quiz

Stichting
De organisatie van dit evenement ligt bij de stichting DorpsQuiz Aalst-Waalre, opgericht door zeven enthousiaste dorpelingen die zagen hoeveel een dorpsquiz in andere dorpen losmaakte. De stichting heeft geen winstoogmerk. Doel is enkel en alleen om een mooi evenement neer te zetten voor heel Aalst-Waalre; voor jong en oud.

Team
De Wij Waalre DorpsQuiz is een avondvullende quiz, waar je met een team aan deelneemt. Verzamel dus je vrienden, collega’s, clubgenoten, buren, en/of klasgenoten, jonge mensen(kinderen) en ouderen. Verzin een passende coole teamnaam. Een gemiddeld team bestaat uit zo’n 13-15 personen. Je team neemt deel onder aanvoering van een teamcaptain die woonachtig is in Aalst-Waalre en 18 jaar of ouder is. Wij nodigen iedereen, zowel de inwoners van de kerkdorpen Aalst als Waalre, als ook enthousiaste mensen van buiten onze gemeente, uit om mee te doen…. Hoe meer zielen, hoe groter de kans dat je de antwoorden kent en de opdrachten met succes voltooit.

Met je team kun je 1 van de prijzen in de prijzenpot winnen. De geldprijzen worden geschonken aan een door het team vooraf te bepalen goed doel binnen de gemeente.

1e prijs €1000,-  /  2de prijs  €750,-  /  3de prijs €500,-. 

Inschrijfgeld
Kosten voor deelname bedragen € 35,- per team.

Quiz
De quiz bestaat uit een bonte mix aan vragen en opdrachten. Denk hierbij aan vragen over het verleden en heden, algemene vragen, vragen over sport, cultuur en over echte Wolderse mensen en echte Wolderse zaken. De opdrachten hebben stuk voor stuk een ludiek karakter. Jullie inlevingsvermogen en creativiteit zullen zwaar op de proef worden gesteld!

Op de quizavond ontvangt de teamcaptain de vragen en opdrachten om 18:00uur in het Huis van Waalre (gemeentehuis). Daarna gaat deze snel terug naar een zelf gekozen ‘honk’ waar het team verzameld zit, want uiterlijk 23:59 uur  moet het vragenboek zo volledig mogelijk weer worden ingeleverd in het Huis van Waalre. Natuurlijk mag je bij het beantwoorden van de vragen en uitvoeren van de opdrachten gebruik maken van alle middelen, zoals internet, telefoon, tablets, boeken, etc. en mag je een beroep doen op vrienden en kennissen.

Lees voorafgaand aan de inschrijving ook het reglement en het “spoorboekje”, dat door de organisatie is opgesteld om de DorpsQuiz in goede banen te kunnen leiden.

Direct inschrijven? LEUK!    Dat kan HIER of onder het kopje inschrijven.