Pieter

Even voorstellen.

Wie ben je?

Hallo, ik ben Pieter van Deursen en samen met mijn vrouw Babs heb ik 4 kinderen. We zijn woonachtig in Waalre-Dorp, maar goed dat wist iedereen natuurlijk al gezien de succesvolle kaartenactie van 2019 die we toen op touw hadden gezet. Als echte Waalrenaar voel ik me betrokken bij de gemeente Waalre en zit daarom ook in allerlei clubjes. Zo ben ik secretaris van de politieke partij Aalst-Waalre Belang, voorzitter van de bijenstichting B-Tween, penningmeester bij Waalre Energie Lokaal, oprichter van de populaire Facebook groep WaalreGratisRuilen, ambassadeur bij GoedvoormekaarWaalre en last but not least vrijwilliger bij Brandweer Aalst-Waalre. Als full-time baan werk ik als inkoopspecialist bij Brandweer Brabant-Noord. Druk? Och ja dan doen we er toch gewoon de organisatie van een DorpsQuiz bij.

Rol in DorpsQuiz?

Als voorzitter van de DorpsQuiz probeer ik het zeer enthousiaste, creatieve en gezellige clubje in het gareel te houden en ben ik daarnaast verantwoordelijk voor de sponsoren. Want sponsoren zijn de sleutel tot een succes !

Belangrijkste reden om de quiz te organiseren?

Een DorpsQuiz zorgt voor saamhorigheid, gezelligheid en dat er zo’n 1000 personen op de been zijn.  Men is actief bezig met anderen en spreekt daarbij het intellect aan. Het zorgt voor andere gespreksonderwerpen dan normaal en elk team staat er weer net iets anders in. Voor de ene staat de gezelligheid voorop, voor de ander de bevlogenheid. Daar telt vooral de winst. Het succes van de Wij Waalre DorpsQuiz staat niet op zichzelf. Het is tien jaar geleden begonnen in Berghem en het fenomeen is inmiddels als een olievlek over Brabant verspreid.  Er doen nu meer dan honderd dorpen mee en is er zelfs een onderlinge dorpenbattle waar ook de winnaar van onze quiz mee mag gaan strijden.

Verwachting van DorpsQuiz dit jaar?

De DorpsQuiz is een traditie aan het worden en keert jaarlijks terug (m.u.v. het #Coronajaar) Naast dat het steeds meer teams zijn die meedoen zie we dat de teams zelf ook steeds groter worden. Men is er dus bewust van dat er ook dit jaar een enorme berg werk op hun afkomt want het is ons wederom gelukt om een goede combinatie te maken van doe-opdrachten en quizvragen. Er zit tevens een kinderquizboekje bij om ook die groep bij het geheel te betrekken. En onmisbaar natuurlijk zijn de vooropdrachten. Met deze vooropdrachten kan men al punten/dukaten halen echter zijn deze niet zo extreem dat ze bepalend zijn voor de uitslag van de quiz. Het staat iedereen vrij om hieraan deel te nemen of niet.  Iedereen kan nog steeds winnen!

Wanneer kan iemand je over de DorpsQuiz aanspreken?

Als voorzitter sta ik open voor alle soorten vragen.

voorzitter [@] wijwaalredorpsquiz.nl