Babs

Wie ben je?

Ik ben Babs van Deursen en ik woon samen met Pieter met veel plezier in Waalre. Pieter is een echte Waalrenaar, maar ik kom uit Eindhoven. Hij heeft zich eerder al voorgesteld, dus waarschijnlijk weten jullie al dat we samen 4 kinderen hebben. Mijn miljoentjes Noa (14), Zedi (12), Liz (10) en Liam (6).  Tot voor kort woonde er ook nog een pleegkindje bij ons. Onze laatste nieuwe huisgenoot is Billy, een lieve donkere adonis uit Griekenland van 9 maanden oud: de hond 😉

Wij vinden het belangrijk om onze bijdrage te leveren in de maatschappij en de omgeving waarin we wonen. Daar doen we dan ook ons uiterste best voor! De Wij Waalre DorpsQuiz is hier een voorbeeld van. Naast alles waar we ons mee bezig houden, het huishouden en het gezin ben ik werkzaam bij Rabobank Nederland. Op het moment gedetacheerd als procesmanager autorisatiebeheer en dat bevalt me prima.

In mijn vrije tijd klus ik graag en vind ik het heerlijk om met z’n allen op pad te gaan. Het liefst in ons door mijzelf gepimpte caravannetje uit 1978, mijn geboortejaar. Niet gaan rekenen hé, want wat er ook uitkomt ik voel me 25.

Rol in de DorpsQuiz?

Ik heb samen met Pieter het initiatief genomen om een DorpsQuiz op te zetten en ben algemeen bestuurslid. Gelukkig hebben wel een heel team en organiseren we dit niet alleen. Over het algemeen houd ik me bezig met de communicatie, presentatie en speel ik voor eindredacteur van de quizmap. Maar we helpen elkaar allemaal en dat maakt het erg gezellig!

Belangrijkste reden om de quiz te organiseren?

Als Eindhovenaar heb ik nooit begrepen wat het verschil is tussen Aalst en Waalre binnen dezelfde gemeente. Ergens zit er oud zeer of blijven er grapjes over terugkomen en dat moest maar eens afgelopen zijn. Het is tenslotte véél leuker om hand in hand door het leven te gaan. Met grote, gezamenlijke evenementen vervaagt die grens (althans dat hoop ik). Daarnaast is het een feit dat ook binnen onze gemeente mensen wonen die eenzaam zijn en minder snel aansluiting vinden. Inmiddels weet ik dat er teams zijn die ze met open armen ontvangen, waardoor je elkaar ontmoet en dus iedereen de kans krijgt om écht mee te doen. I love it! Kusje voor de mensen die voor zoiets meteen hun hand opsteken. Maar buiten dat, wie wil nou niet van zo’n organisatie deel uitmaken?

Verwachting van DorpsQuiz 2019?

Dat is niet zo moeilijk! Alles waar we afgelopen half jaar aan gewerkt hebben, komt samen op één avond. De voor-opdrachten waren vrijblijvend, maar al een groot succes. Dat kan dus alleen maar vuurwerk opleveren en vuurwerk is prachtig. Ik verwacht dus wederom een avond vol plezier en lachende mensen. Jong en oud die zich inzetten voor eenzelfde doel…letterlijk en figuurlijk. Weer of geen weer, knallen en gaan met die banaan.

Wanneer kan iemand je over de DorpsQuiz aanspreken?

Anytime…anywhere…en dat gebeurt ook. Maar geen probleem, ik maak graag tijd voor je. Je kunt specifiek bij mij terecht met feedback, ideeën voor een volgende keer en alles op het gebied van de communicatie en quizmap.

Het mailadres waarop ik bereikbaar ben is communicatie[@]wijwaalredorpsquiz.nl.

Ik zie jullie snel!